Het koor

santa1995In Noord-West Overijssel, een waterrijk gebied, ligt het pittoreske dorpje genaamd Giethoorn. Eeuwen hebben de inwoners geleefd van alles wat het water voortbracht. De nazaten van dit ruige volkje, waterlanders in hart en nieren, zijn als zangkoor bijeen in het vrolijke piratenkoor “De Waterlanders”.

De Waterlanders bestaan sinds 1992. Opgericht uit een geintje, gegroeid tot een heus koor waar humor en lol de boventoon voeren, maar waar ook zeer goed liederen worden vertolkt. Dit koor probeert door middel van zang en show in diverse optredens en voorstellingen hun vrije tijd te vullen. Echte hobbyisten dus. Bestaand uit circa 19 heren en 1 dame. Al ruim 25 jaar laveren deze piraten tussen goede en slechte tijden, tussen veel- en soms wat minder plezier. Doch de jaren bewijzen dat deze groep vele stormen kan doorstaan. Anno 2018 is het gewoon een vrolijk zootje ongeregeld wat warempel ook nog heel aardig kan zingen en optreden!

Dit koor oefent in principe elke woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur in hun hoofdkwartier op de wal: ‘t Roversnest van Hendrik en Janneke Smit, zuiderpad te Giethoorn. (0521-361625) Kom gerust eens uw oor te luisteren leggen op de woensdagavond, de piraten vinden dit geen probleem. De liederen, die in verschillende talen (Engels, Nederlands en Duits) worden gezongen, zijn zeer gevarieerd van onderwerp maar hebben natuurlijk altijd te maken met het ruige leven, zee, piraten, vrouwen, drank of schepen. Van Ierse traditionals tot echte Nederlandse smartlappen.

Bestuur:
Elly ten Napel (0622902846)
Martijn Dam
Joop van Geel
Ger van der Linde

In verband met de Corona-Richtlijnen zijn alle activiteiten afgelast.

Wat al niet meer met deze heren:

Groepsfoto’s
Activiteiten, agenda
Gondelvaart
Goed Volk