Verandering van muzikant maar de muziek blijft!

Sinds 2014 is Peter Batenburg de accordeonist van het koor. En wat voor één!
Peter kwam elke woensdagmiddag rond 17:00 uur uit Ede/Wageningen gereden om met de Waterlanders te repeteren. Hij deed dit altijd zonder mokken en zorgde voor een gevarieerde en professionele sound waar het koor erg blij mee was. Maar de laatste tijd bleek de afstand en de leeftijd een wissel te trekken op de gezondheid. En dat mag natuurlijk niet het geval zijn. Met bezwaard hart en lood in de schoenen heeft Peter het onheilsbericht in januari 2023 medegedeeld. Dat was wel even slikken, maar allen begrepen de redenen volledig. Maar wat wil het geval: bij zijn laatste optreden bij De Waterlanders, januari 2023 in de Meenthe Steenwijk, kwam Peter aan de praat met een enthousiast echtpaar. De man bleek dezelfde accordeon te hebben als Peter. De rest is geschiedenis; Date de Witte is nu een jaar bij de Waterlanders. Wat een bofkonten zijn die piraten toch. Date is net zo’n geweldenaar als Peter. Ook dit jaar weer De Waterlanders in de Meenthe te Steenwijk, maar nu met Date!