Ons prachtige piratenschip: ‘Bloody Mary’

Het kon niet uitblijven. Een nieuw piratenschip voor de Waterlanders. De oude Santa Fé heeft na 9 jaren trouwe dienst uiteindelijk toch het loodje moeten leggen. In 2004 werd besloten een nieuw schip te bouwen, al een aantal jaren werden de voordelen en nadelen naast elkaar gelegd. Tegenstanders waren er eigenlijk niet, dus in het vroege voorjaar van 2004 is langzaam begonnen met de voorbereidingen. Al gauw werd bekend dat de geplande tewaterlating, laatste zaterdag augustus 2004, bij lange na niet gehaald zou worden. Dus dit werd een jaar uitgesteld.

De Bloody Mary is aan het publiek getoond op de 75ste Gondelvaart in 2005 tijdens zijn eerste vaart. (Een tweede plaats was de beloning). Inmiddels heeft dit schip alweer meerdere malen de piraten vervoerd tijdens diverse optredens.

Inmiddels is het 2022, het zesde lustrum van de Waterlanders.

Meer over de bouw van de Bloody Mary.

Met dank aan:waterlanders-thumbnail
Dhr. H. Kruidbos, Steenwijk
C.R. Smit Giethoorn
BLOKKER Steenwijk
Miedema Auto’s Steenwijk
en vele, vele anderen.